Perheille paras Itä-Uusimaa

Vuosi sitten tähän aikaan valvoin. Ensin valvoin, koska pieni vauvamme heräsi tunnin välein. Sen jälkeen valvoin, koska oma kehoni ei päästänyt minua nukkumaan. Jatkuvasti odotin, milloin vauva herää seuraavan kerran. Reilussa kuukaudessa vauvan heikompi univaihe oli ohi, mutta minä valvoin yhä pitkin öitä. Se otti todella koville, kuten kuka tahansa katkonaisista unista kärsinyt tietää.


Seuraavalla neuvolalääkärikäynnillä mainitsin tästä ohimennen vauvaa tutkineelle lääkärille ja siitä alkoivat pyörät pyöriä. Pääsin etäuniterapiaan, saimme kunnan kotiapua ja jatkoimme neuvolan perhetyöntekijän kanssa tilanteemme tarkkailua. Keväthankien myötä myös uniongelmat alkoivat sulaa ilman, että tilanne ehti mennä todella pahaksi. Olimme todella onnekkaita, ja tästä tuesta olen edelleen kiitollinen Sipoon neuvolalle.


Tulevissa aluevaaleissa päätetään siitä, millaista apua ja tukea perheet Itä-Uudellamaalla saavat. Kyse ei ole mistään pienestä asiasta. Itä-Uudenmaan hyvinvointi riippuu paljon myös siitä, kuinka hyvinvoivia itäuusmaalaiset perheet ovat.Itä-Uudellamaalla perheiden on saatava apua yhdeltä luukulta, oli kyseessä lapsen flunssa taikka perheen jaksamiseen liittyvä kysymys. Keskusta tavoittelee Itä-Uudellemaalle maan parhaita perhepalveluita tukemaan perheiden arkea. Kriisitilanteissa avun on oltava erityisen inhimillistä ja oikea-aikaista. Oli perhe minkälainen tahansa, välitöntä apua ja ennaltaehkäisevää tukea tulee olla saatavilla kaikille.

Me olimme onnekkaita, että kohdallemme osui näin sujuva neuvolapolku. Näin pitäisi olla aivan kaikilla osoitteesta, terveystilanteesta ja lompakon paksuudesta riippumatta. Näin ei kuitenkaan ole. Siksi soteuudistus on välttämätön. Keskusta on näissäkin vaaleissa perheiden puolue.


Sonja Hällfors, Sipoo

Vaikuttajaviestinnän asiantuntija, 

Keskustan aluevaalipäällikkö Itä-Uudellamaalla

Juttu on julkaistu Keskustan vaalilehdessä tammikuussa 2022