Sopivan väljä kaavoitus sopii Sipoon taajamiin

Sipoo saa kasvaa, mutta kasvun on tapahduttava sopivan maltillisella tahdilla. Tämän soisi olevan ohjenuora Sipoon tulevaisuuden suuntaviivoille.


Sipooseen mieliviä muuttajia riittää vuosi toisensa jälkeen. Eikä ihme, sillä Sipoo on kaikin puolin erinomainen paikka asua ja elää. Kunta voi pääasiassa hyvin, lapsiperheisiin panostetaan ja ympärillä on upeaa luontoa kaikkien tavoitettavissa. Sijainti on erinomainen Helsingin suunnalla sijaitseviin työpaikkoihin nähden.


Oma koti kohtuullisin neliöhinnoin ja sopivan kokoinen takapiha lähellä luontoa, siinä on aika monen suomalaisen unelma.


Siihen Sipoon tulee pystyä vastaamaan myös tulevaisuudessa. Siksi Sipoon erityispiirteistä on pidettävä huolta uusia koteja ja asuinalueita kaavoitettaessa. Omakoti-, pari- ja rivitalovaltainen asuminen sopii Sipooseen kaikkein parhaiten. Kerrostalojakin tulee löytyä jonkin verran, mutta pääpaino puutarhakaupunkimaisessa pientalorakentamisessa on tärkeää.


Sopivan maltillinen kasvu voi tuoda paljon hyvää Sipoolle, esimerkiksi taloudelle vakaampaa pohjaa ja kuntalaisille enemmän palveluja. Kaavoitusta ja kuntakehitystä ei siksi tehdä tulijoita varten vaan etenkin meitä nykyisiä kuntalaisia varten. Kasvua tukevassa kaavoituksessa ja suunnittelussa tuleekin turvata riittävän helppo pääsy lähiluontoon, asuinalueiden riittävä väljyys ja pyöräilymatka harrastuksiin.