Ehdolla!

Olemme asuneet Sipoossa nyt noin 1,5 vuotta ja sinä aikana olemme saaneet perheeseemme yhden hengen lisää. Se on aika tavallinen sipoolainen tarina.


Koronan takia mahdollisuus tavata toisia sipoolaisia perheitä on ollut todella rajallinen, mutta siellä täällä on onneksi vähän päässyt tutustumaan. Moni vauvavuotta viettävä on muuttanut Sipooseen parin vuoden sisään, mahdollisesti pienten lasten kanssa tai esikoinen mielessä.


Samasta syystä mekin Sipooseen muutimme. Tiesimme, että Sipoosta löytäisimme helposti ruotsinkieliset koulut ja päiväkodit, ja kaksikielinen elämä sujuisi täällä varmastikin hyvin.


Mutta kuinka positiivisesti olemmekaan saaneet yllättyä! Täällä on ollut mielettömän hyvät palvelut perheille, ainakin nyt näin ennen dagis-ikää. Kaikkeen on saanut apua, ja tulevaisuuden näkymät näyttävät siltä, että arkeen uskaltaa luottaa silloinkin, kun kaksi työelämää ja dagis pitää sovittaa yhteen. Lisäksi kotihoidon tuen Sipoo-lisä avittaa meitä sitten, kun puoliso jää kotiin Hildan kanssa. Sipoo on todella hyvä paikka nuorelle lapsiperheelle.


Vaikka takana onkin alle kaksi vuotta sipoolaisuutta enkä ole vielä kasvattanut ns suden häntää (kuulemma se kasvaa sipoolaisille 7 vuoden jälkeen), haluan olla mukana kehittämässä Sipoosta entistäkin perheystävällisempää kuntaa. Katson kotikuntaa uusilla silmillä ja edustan niitä lukuisia nuoria sipoolaisia perheitä, jotka ovat tiensä tänne samoista syistä löytäneet. Siksi olen ehdolla Sipoon kunnanvaltuustoon Keskustan listalla.


Kun johonkin paikkaan on näin rakastunut, haluaa sitä olla myös rakentamassa.